top of page

SEZONSKI POSLOVI U NAUTICI

Ljeto samo što nije počelo te većina mladih osoba traži radno mjesto za ljetnu praksu. Nekolicina mladih izabire praksu unutar struke, dok nekolicina izabire već “provjerene” mogućnosti u ugostiteljstvu. Ljetni posao ne mora biti monoton i fizički neizdrživ, već može biti izvor novih znanja i iskustava. Taj posao može poslužiti kao izvrsna odskočna daska za full-time karijeru, ali i kao dodatni plus u životopisu. Nautička industrija pruža niz mogućnosti za ljetne poslove, a najpopularnije opcije donosimo u tekstu niže!





CHARTER


Mladi mogu raditi u charteru tokom ljeta na nizu pozicija. Standardna opcija je rad kao mornar u bazi. Dodatno, pozicije u booking i/ili na recepciji chartera pružaju niz administrativnih mogućnosti za napredak. Uz internacionalne goste, mladi mogu vježbati strane jezike, ali i ostvariti značajne kontakte. Charter je aktivan kroz skoro cijelu godinu te je zapošljavanje nakon prakse u čestim slučajevima moguće.


SPORTOVI NA VODI


Sportovi na vodi najviše žive tokom ljeta. Najčešće su to jet skijevi, tube, SUPovi, kajaci i još niz atraktivnih mogućnosti za zabavu na vodi. Rad u centru koji se bavi iznajmljivanjem ili npr. turama s kajacima tokom ljeta, odličan je način za provesti aktivno radno vrijeme uz more, a posredično je vezano uz nautičku industriju!





STRUČNE PRAKSE


Stručne prakse u nautičkoj industriji najčešće zahvaćaju mlade inženjere strojarstva, elektrotehnike, brodogradnje i/ili sličnih smjerova. Tvrtke tehničke struke, proizvodnje i/ili distribucije motora I brodogradnje u Hrvatskoj i svijetu aktivno traže mlade i ambiciozne članove te nerijetko pružaju mogućnost stalnog zaposlenja nakon odrađene višemjesečne prakse.


Kao što smo naveli na početku, postoji niz nestandardnih mogućnosti za odrađivanje školske prakse, studentske prakse ili ljetnog posla. Ukoliko ti fali kontakt ili trebaš dodatno inspiracije gdje bi mogao ovo ljeto provesti u nautičkoj industriji, slobodno nas kontaktiraj putem email forme ili naših društvenih mreža!










Komentarze


bottom of page